KERESÉS

Menu

Deviza árfolyamok

Print Friendly, PDF & Email

A program telepítését követően Törzsadatok/Cég/Deviza árfolyamok menüpont hatására megnyíló ablak üres.

Ha a vállalkozás állít ki devizás számlákat, akkor a kiállított számlákhoz meg kell adni a számla kiállításkor alkalmazott könyvelési és ÁFA árfolyamot.

A számlán az árfolyam minden alkalommal egyedileg is megadható, de abban az esetben, ha a Deviza árfolyamok állományban az árfolyamok tárolva vannak, akkor devizás számlakiállítást indítva, kiállítási dátumhoz igazodva a megfelelő mezőkbe az árfolyam automatikusan betöltődik.

Az ablakba a szükséges árfolyam adatok rögzíthetők, vagy internetkapcsolat esetén az MNB által közzétett árfolyamok az Aktívra állított devizákhoz letölthetők.

MNB árfolyam letöltést indítva, ha az ablak üres, akkor csak az aktuális naphoz tartozó árfolyamokat tölti le a program.

A következő mintán 2017.11.28-án indított árfolyamletöltés eredménye látható, ha előzőleg az ablak üres volt, és a devizák közül az EUR van aktívra állítva.

Deviza árfolyamok

Ha szükség lenne korábbi árfolyamok letöltésére is, akkor a letöltés indítása előtt egy régebbi dátummal a megfelelő devizához rögzíteni kell egy árfolyamot. Azután indítva a letöltést a rögzítési dátum utáni minden dátumhoz megtörténik az árfolyam letöltése.

Az árfolyamletöltést naponta megindítva, minden nap kiegészül az árfolyamtáblázat az aktuális árfolyamokkal.

Top