KERESÉS

Menu

Licencek

Rendelkezek ccl.lic fájllal, de nem tudom, mit tegyek vele

Az ügyfélszolgálat által küldött licencfájl tartalmazza az összes hozzáférési adatot a CobraLight szoftverhez.

A licenc betöltéséhez kérjük, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. A levél mellékletében található ccl.lic fájlt mentse le a számítógépe merevlemezére, olyan helyre, ahol könnyen megtalálja.
  2. Lépjen be a CobraLight szoftverbe!
  3. A Beállítások menüben nyissa meg a ’Licencek’ menüpontot és kattintson az ’Áttekintés’ pontra
  4. A megnyíló ’Licencek’ ablakban kattintson az Import gombra, a megnyíló Tallózó ablakban tallózza be a ’ccl.lic’ fájlt és kattintson a ’Megnyitás’ gombra.
  5. A licencfájl által tartalmazott adatok megjelennek az ablakban, pl.:
  6. Az OK gomb megnyomásával a licence bekerül az adatbázisba.
  7. Az aktiválást a Licencek gyűjtőmenü alatti Internetes Aktiválás, vagy Offline aktiválás menüpontok valamelyikét indítva kell elvégezni.
Internetes Aktiválás

Ezt az opciót választva az aktiválást csak akkor lehet elvégezni, ha a számítógép részére biztosított a közvetlen internet elérés. A menüpontot indítva, az alábbi megerősítést kérő ablak jelenik meg:

online_act

Igen választ követően automatikusan megtörténik a licenc aktiválása.

Amennyiben az aktiválás során bármilyen probléma, vagy nem várt hiba jelentkezik, hívja a Cobra Computer Kft. ügyfélszolgálatát.

Offline Aktiválás

Ezt a funkciót abban az esetben kell használni, ha a számítógépről nincs közvetlen internet elérés, vagy ha valamilyen egyedi okkal az internetes aktiválás akadályba ütközött.

Ebben az esetben fel kell hívni a Cobra Computer Kft. telefonos ügyfélszolgálatát. Az azonosítást követően el kell mondani, miért volt sikertelen az aktiválás. Az offline aktiválás végrehajtásához az ügyfélszolgálat nyújt további segítséget.

Offline Aktiválást esetén, külön rendelkezni kell a licenchez tartozó aktiváló kóddal.

A menüpontot indítva megnyílik az Licence aktiválási ablak. Itt lesz megtalálható a Licenc aktiválásához szükséges kód mezőben az aktiválás indításához szükséges jogosultság kód.

offline_act

Az Offline aktiválás ablakban a program által megjelenített jogosultság kódot kell a Cobra Computer Kft. ügyfélszolgálatának megadnia, cserébe az ügyfélszolgálat megadja az aktiváló kódot.

A megkapott aktiváló kódot kell beírni az Aktiválókód mezőbe, majd az Ok gomb hatására a CobraLight rendszer aktiválásra kerül.

Az aktiválás megtörténte ellenőrizhető a Licencek / Áttekintés menüpontban. A licence sorának végén az “A” oszlopban látható a pipa:

Az aktiválás elvégeztével lépjen ki és indítsa újra a CobraLight kliens szoftvert.

Tag:

Meddig érvényes?
Mely modulok használatára vagyunk jogosultak?
Hány felhasználóval?

Aktuálisan betöltött licence adatait könnyen ellenőrizheti a CobraLight szoftverbe belépve a Beállítások / Licencek / Áttekintés menüpontot választva:

Megnyitva a licencet látható az engedélyezett felhasználók száma, a frissíthetőség határideje és a Funkciók listában a megvásárolt modulok felsorolása.

Amennyiben frissítés előtt ellenőrizve a licencet azt látja, hogy a Frissíthetőség dátuma lejárt, kérjük ne telepítse a frissítést, hanem előtte ügyfélszolgálatunkon (conto@cobra.hu) keresztül rendelje meg szoftvere terméktámogatását!

Tag:
Top