KERESÉS

Menu

Ablakok, ahol a kereső ablak tételeihez adatbeviteli ablak is tartozik

Print Friendly, PDF & Email

A programban az olyan állományok kereső ablaka, ahol a tételekhez tartozó adatok megadásához vagy módosításához önálló adatbeviteli ablak tartozik, az ablak alján az alábbi műveletindító gombsor kap helyet.

sok_gombos

Az egér mutatóját a kiválasztandó műveletindító gomb fölé helyezve, a program megjeleníti, hogy a művelet indítása melyik klaviatúra gomb leütésével is indítható.

Az Új adat művelet hatására az állományhoz tartozó üres adatbeviteli ablak nyílik meg.

Az új adat művelet indítást helyettesítő klaviatúra gomb az F6. Ha az állományba egy indítással több tétel felvételére kerül sor, akkor indítható az új adat gombot lenyitva az Új adatok sorban művelet, amit helyettesíthet Shift+F6 klaviatúra gombok együttes leütése.

uj_adat

Az Új adatok sorban művelet hatására elvégezve egy adatbevitel rögzítését, automatikusan nyílik meg egy új üres adatbeviteli ablak.

Ha a folyamatos adatbevitelt be kell fejezni, akkor az utolsó adatbevitel rögzítése után, a folyamatot a Shift+Esc klaviatúra gombok együttes leütésével lehet megszakítani.

megnyitas

A Megnyitás művelet hatására a program az adatbeviteli ablak formátumában megnyitja a kijelölt tételt.

A Megnyitás művelet indítást helyettesítő klaviatúra gomb az F7. Ha az állományba egy indítással, kezdve a kijelölt tétellel, folyamatos egymás utáni megnyitás szükséges akkor indítható a Megnyitás gombot lenyitva a Megnyitás sorban művelet, amit helyettesíthet Shift+F7 klaviatúra gombok együttes leütése.

A Megnyitás sorban művelet hatására megnyílt ablakot bezárva, automatikusan nyílik meg a következő tétel adataival az ablak.

A Megnyitás sorban műveletet szintén a Shift+Esc klaviatúra gombok együttes leütésével lehet megszakítani.

A  Törlés_gomb művelet indítása helyettesíthető az F8 klaviatúra gombbal, és a kijelölt tételre vonatkozik.

A Frissítés_gomb művelet indítása helyettesíthető az F5 klaviatúra gombbal, és hatására a program elvégzi a megnyitott kereső ablakba a szűrőbeállítás szerinti kigyűjtést.

Az  Eszkozok_gomb Eszközök ikont lenyitva négy menüpont közül lehet választani.

eszkozo_menu

Az első három menü használatához leírás itt található.

A Csak ikon menüpontra kattintva az Új adat, Megnyitás, Törlés és Frissítés művelet megnevezések törlődnek, és csak az ikonok lesznek láthatók. Így az ablak alján a műveletindító gombsor az alábbi módon megváltozik.

ezskozok_menu_csak_ikonok

A jelölt Csak ikon menüre kattintva az ikonok melletti megnevezés gombokat visszaállítja a program.

A bemutatott műveletek általános műveletek.

A továbbiakban, például a Véglegesített számlák ablakban és a Termékek ablakban lesznek további speciális egyedi műveletindító ikon is.

A Termékek ablakban található speciális műveletindító ikonhoz a leírást a Termékek tartalmazza, és a Véglegesített számlák ablakban található speciális műveletindító ikonokhoz a leírást a Számlakészítés és Számlakiegyenlítés pont tartalmazza.

Top