KERESÉS

Menu

Ablak méret-, szűrő- és felületbeállítások, és adatváltozás napló

Print Friendly, PDF & Email

A program telepítése után a program felhasználói felülete megjelenítése (színe és mintázata), a változtatható ablakok mérete, az átrendezhető átalakítható ablakok elrendezése a telepítési alapbeállításoknak megfelelő.

A program ablakainak egy részében lehetőség van különböző ablakméret változtatásra és/vagy szűrőbeállításokra, a beállítások tárolására, adott esetben alapértelmezett beállítást lehet alkalmazni, továbbá lehetőség van az ablak adataira vonatkozó adatváltozási napló megtekintésére.

Az ilyen műveletek indításához tartozó ikonok az ablakok címsorának baloldalán láthatók.

felulet_1

Az ikon valamelyikéhez közelítve az egér mutatójával, a program megjeleníti az ikon hatására megnyíló ablak nevét.

A felsorolt ikonokhoz tartozó menük és ablakok megnyithatók általánosan az ALT gomb és hatására az ikon alatt megjelenő klaviatúra gomb együttes leütésével.

felulet_2

Azokban az ablakokban, ahol nincs Beállítási lehetőség, és/vagy Adatváltozás napló, ott az ablak címsorában az a terület üres, cobra_ikon mint például a Beállítások/Működés/Nyomtatók ablakban, vagy csak az aktuális ikon látható, mint például a Törzsadatok/Cég ablakban,

felulet_3

vagy a Beállítások/Licencek ablakban.

felulet_4

Az előbbiektől három esetben van eltérés,

  • az egyik a program főablakban a szín és hangulati elemek beállításához, és a másik
  • ha a kiállítandó számlához (az új bizonylat kiállítás) felhasználásra kerül egy korábbi bizonylat mintaként, vagy jóváíráshoz régebbi számlából ki kell emelni tételsort, vagy végszámla kiállításhoz a számlára be kell emelni levonandóként előlegszámlát, és a harmadik,
  • ha a kiállítandó bekérőlevélhez felhasználásra kerül egy korábban kiállított bekérőlevél.

A program főablak címsorának elején megjelenő ikon segítségével a program használata során megjelenő felhasználói felület szín- és hangulati elemei határozhatók meg.

felulet_6

Az ikon hatására indítható ablakban a szín- és hangulati elem, és témák közül lehet választani.

Az új számla (bizonylat) kiállítás ablakban és az új bekérőlevél kiállítása ablakban az import_gomb_felul Import ikonra kattintva megnyílik egy menü a lehetséges import indításának választásához. (Az ábrán a számla kiállítás során választható menü látható. A bekérőlevél készítése során csak a Korábbi menü választható.)

felulet_7

Top