KERESÉS

Menu

Új oszlop beillesztése, vagy törlése

Print Friendly, PDF & Email

A különböző állományokhoz tartozó kereső ablakokban a program alapállapotban legtöbbször csak a választható tételek lényeges adatait jeleníti meg, ami alapján a kiválasztás elvégezhető.

Az alapállapotban megjelenített oszlopok adatain kívül az esetek többségében további adatok is tárolódnak, ami beállítható, hogy megjelenjen az ablak új oszlopaként, valamint az adott felhasználás szempontjából felesleges oszlopok eltüntethetők.

Példaként választva a Véglegesen rögzített számlák ablakot az új oszlop beszúrás vagy oszlop eltüntetés az alábbi módon történhet.

Az ablak oszlopmegnevezéseket tartalmazó sorára téve a kijelölést, az egér jobb gombjára kattintva megnyílik a lehetséges menü, amiből kiválasztva az Oszlopválasztó menüt, megnyílik a Testreszabás ablak a választható oszlopmegnevezésekkel.

ujoszlop

Az oszlopmegnevezések közül bármelyiket a bal egérgombbal megfogva, és a Számlák ablak oszlopmegnevezéseket tartalmazó sorába a megfelelő helyre húzva, a sor bővül, és az új oszlopban minden kigyűjtött tételhez tartozó mezőben megjeleníti a program a megnevezéshez tartozó tételsor adatot.

Ha van olyan oszlop, amelyikre az adott kigyűjtés esetében nincs szükség, akkor az adott oszlopmegnevezést kijelölve jobb egérgombra kattintva, a megjelenő menüből az Oszlop elrejtése menüt kell választani.

A jobb egérgombos menü megnyitása nélkül is van lehetőség oszlop eltüntetésére, a címszót bal egérgombbal megfogva, és a sorból elhajító mozdulatot téve.

Az eltüntetett címszó szükség esetén a Testreszabás menüből ismételten kiválasztható.

Top