KERESÉS

Menu

Számla kiegyenlítése

Print Friendly, PDF & Email

A véglegesen kiállított számlákhoz nyilvántartható a számlák kiegyenlítése.

A Véglegesített számlák kereső ablakban kijelölve egy számlát, az ablak műveleti sorában található kiegy_1 Kiegyenlítések ikonra kattintva,

kiegy_2

megnyílik a kijelölt számlához tartozó Számlakiegyenlítés ablak.

kiegy_3

 

Ha a számla készpénzes, akkor a program a számla véglegesítésekor, automatikusan generálja a kiegyenlítési tételsort, illetve tételsorokat a kiegyenlítési típussal (Készpénz helyettesítő eszköz, Bankkártya, vagy tényleges Készpénz), de ha fizetési mód vegyes, akkor annak megfelelően több sorba.

Ha a számla Érvénytelenített, vagy Érvénytelenítő, akkor a program az eredeti fizetendő összeg kiegyenlítését generálja az ablakba Technikai kiegyenlítés típusnévvel.

Ha a számlához más kiegyenlítés tartozik, például Banki utalás, vagy utólag, bármilyen más kiegyenlítési móddal történő fizetés, akkor a megnyitott Számlakiegyenlítés ablakban Új adat művelet hatására megnyíló adatbeviteli ablakban adható meg és rögzíthető a kiegyenlítés.

kiegy_4

A Kiegyenlítés módja mezőbe lenyitható menüből választható ki a kiegyenlítési mód, és a többi mező kitöltése a rögzítés előtt értelemszerű.

A rögzített és program által generált kiegyenlítési adatok alapján a program automatikusan létrehozza a számlához Fizetendő és Fizetve adatokat.

Top