KERESÉS

Menu

Online Számla Rendszer

2020.07.01-től kizárólag a 2020.1.1 verzióval (vagy magasabbal) előállított 2.0-ás XML lesz alkalmazható a NAV feladásra!

 

2020.07.01-jétől az 2019.1-es verzióval beküldött adatszolgáltatásokat a NAV rendszere nem fogja feldolgozni, érvényes adatszolgáltatás ezzel a verzióval már nem küldhető.

Ha Ön még nem frissített a 2020.1.1-es CobraContoLight verzióra, tegye meg, a frissítés elvégzéséig pedig ne állítson ki számlát!

 

A frissítés lépéseit itt találja: Frissítés a 2020.1.1-es verzióra

Használati útmutatót az Online Számla Rendszer kezelése a 2020.1.1 verzióban c. bejegyzésünkben talál.

 

 

Korábban közzétett információk

A CobraContoLight 2018.2-es verziótól kezdve lehetőséget ad mind a NAV Online Számla Rendszerbe való adatfeladásra.

A verzió leírása a beállítási és használati útmutatóval itt tölthető le.
Az Online Számla Rendszer jogi hátteréről itt olvashat.
Külső szakértők által készített rövid tájékoztató.

Az Online Számla rendszerben az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltételeként szükséges a regisztráció.
Az Nemzeti Adó- és Vámhivatal lehetőséget biztosít a számlaküldés tesztelésére, mely informatikai rendszer használatához előfeltétel az adózó regisztrációja. Ezen kötelezettség teljesítésére szolgáló elektronikus tesztfelület itt található.

Éles regisztrálás itt érhető el.

Mindenképpen javasoljuk ügyfeleinknek, hogy a 2018. július 1-től történő éles használat előtt tesztelje számlázását, illetve az online funkciót!
A teszt rendszerbe történő regisztrációról a tudnivalókat itt olvashatja.

A számla feladással kapcsolatos NAV kötelezettség akkor tekinthető késznek ha az adott feladott számla beérkezett és sikeres feldolgozás státuszú!

Felhívjuk figyelmét, hogy hamarosan két fontos változás is érinti a NAV Online Számla adatszolgáltatás működését:

  1. 2019. április 29-től csak fokozott (TLS 1.2) titkosítással küldött adatokat fogad be a NAV. Ezt a CobraContoLight most megjelent 2019.1-ös verziója támogatja.Nagyon fontos, hogy ezt a követelményt a Windows XP operációs rendszeren már nem lehet teljesíteni, ilyen gépeken a CobraContoLight 2019.1-es verziót már nem lehet használni!
    Windows 7-et használó ügyfeleinket pedig kérjük, hogy ellenőrizzék, gépükön telepítve van-e a .NET keretrendszer legalább 4.5-ös verziója. Töltsék le és futtassák az alábbi kis programot: http://ftp.cobra.hu/files/CheckDotNet.exe
  2. 2019.május 2-án az Online Számla rendszerben kötelezővé válik az 1.1 verziójú XML alkalmazása, ezt szintén a CobraContoLight most megjelent 2019.1-ös verziója támogatja.
Top