KERESÉS

Menu

v2024.1

Print Friendly, PDF & Email

Keretrendszer

  • Modernizálódott és megújult a Cobra.Light és a Cobra.Light.Admin programok menürendszere. A jelzett programokban található modulok és funkciók mostantól egy-egy összefoglaló, a működési területre utaló jobban elkülönülő, ikonnal jelzett menücsoport alatt találhatók.
    A Cobra Light Főmenüjének változása az alábbi képen követhető:

A korábbi verzióból ismert modulok neve nem változott, a funkciók is ugyanolyan névvel és tartalommal érhetők el.

A program főképernyőjének bal oldalát a navigációs menü foglalja el. A navigációs menü alján található gombok közül a legtöbb a menürendszer lapjai között való váltásra szolgál, kivéve az utolsó kettőt, mely a beépített TeamViewer indítására és a program bezárására való:

Kedvencek

A Kedvencek menü a felhasználó által leggyakrabban használt funkciók összegyűjtésére és egyszerű elérésére szolgál. Minden felhasználó egyedi kedvencek listát alakíthat ki a programban, és a Kedvencek lista helyét is maga határozhatja meg igény szerint.

Kezelés

Új elem felvételét a kedvencek listájába úgy végezzük, hogy a kívánt menüponton egy jobb klikk, majd a felbukkanó helyi menüben a Hozzáadás a Kedvencekhez opciót választjuk.

Ennek hatására a Kedvencek lista azonnal bővül a hozzáadott menüponttal. Elemet törölni a kedvencekből hasonlóan egyszerű: jobb klikk az eltávolítani kívánt elemen, majd Eltávolítás:

A kedvencek listájában az elemek sorrendje is változtatható igény szerint, ehhez használjuk a Mozgatás fel ill Mozgatás le funkciókat a mozgatni kívánt elemen.

Helyének beállítása

Alapértelmezésként a Kedvencek listája a Főmenü legfelül helyet kapó csoportja:

Ehelyett megjelenhet külön lapon is a menüben, ha a beállításokban a helyét a “Saját menüben” értékre állítjuk.

Teljesen el is rejthető, ehhez a beállítást “Rejtve” értékre kell állítani.

Számlakészítés

  • 2024.01.01-től az ÁFA törvény módosítása egy új áfakulcsot, vagyis a nulla százalékos áfamértéket vezet be 2024. január 1-től a napilapokra (4902 VTSZ).  A számlák Online Számla Rendszerbe történő jelentésénél pedig ezzel összhangban 2024.01.01 teljesítési dátumtól elfogadott a 0%-os ÁFA mérték. Azon ügyfeleink, akiket érint a törvényi változás, új ÁFA kulcsot paraméterezhetnek a törzsadatok között, mely Kulcsa “0,00”, MOSZR kapcsolat Típusa “Adómérték”, a Kódja pedig üresen marad:
Top