KERESÉS

Menu

V2017.3

Print Friendly, PDF & Email

TÁJÉKOZTATÓ A CobraLight V2017.3 VERZIÓHOZ

Adatbázis frissítés a CobraLight számlázó programban

Futtassa a CobraLight programot! A frissített verzió első elindulásakor a program ellenőrzi a meglévő adatbázis verziószámát. Amennyiben ez eltér a frissítési verzió adatbázis verziószámától figyelmeztető üzenetet küld a felhasználónak.


Előfordulhat, hogy a fellelt érték az Ön verziójában nem azonos a képen láthatóval, ez nem jelent problémát. Az automatikus frissítés elvégzéséhez kattintson az Igen gombra!

Sikeres adatbázis frissítés elvégzéséről a program tájékoztatja a felhasználót. Ok gombra történő kattintás után beléphet a frissített programjába.

Változások a V2017.2 verzió kiadása után

Telepítőkkel (CobraLight, CobraSprintImport) kapcsolatos probléma megoldása.

Javítás: Amennyiben a frissítés elvégzése alatt futott bármely CobraLight programhoz köthető alkalmazás a program nem küldött figyelmeztetető üzenetet és bizonyos fájlok frissítése elmaradhatott. Jelen verziótól, programmódosítás hatására ez a probléma javításra

Cobra.Sprint.Import

Javítás: Amennyiben a CobraSprint programban a Partner adatok Számlázási cím fülön a Név1 és Név2 mező is tartalmazott adatot, úgy az importálás során a Név2 mezőben rögzített adat nem került a CobraLight programba. Jelen verziótól, programmódosítás hatására ez a probléma javításra került és a mind a Név1, mind a Név2 mező tartalma importáláskor átkerül a CobraLight programba a partner adatokhoz a Név a bizonylaton mezőbe.

CobraLight program

Törzsadatok/Cég/Adóhatósági kapcsolat/Jogszabályi megfelelőségi nyilatkozat: Jelen verziótól a program tartalmazza ezt az új menüpontot. Ennek segítségével a nem DEMO licencet tartalmazó adatbázisokból Jogszabály megfelelőségi nyilatkozat nyomtatható.

Javítás: Számlakészítés/Listák/Áfa/Tételes menüpontban, abban az esetben, ha a CobraLight programban, számla kiállításakor nem a partnertörzsből választottunk partnert, hanem csak manuálisan adatbevitel történt, akkor adott partner neve nem jelent meg az Áfa listán. Jelen verziótól, programmódosítás hatására ez a probléma javításra került.

Javítás: Főmenü/Számlakészítés/Bekérőlevelek menüpontban rögzített devizás bizonylatoknál probléma jelentkezett a tizedes értéket tartalmazó árak megjelenítése esetén. A program nem jelenített meg a beviteli képernyő és a nyomtatási képen a pld: 0,53 értékből az egészrészt. Jelen verziótól, programmódosítás hatására ez a probléma javításra került.

Bruttó egységár kezelése: Jelen verziótól programmódosítás hatására beállítható, hogy a terméktörzsben kezelt eladási árakat a program számlázáskor Bruttó értékként kezelje. Az alábbi módosításokat kell elvégeznie ehhez a beállításhoz: Cobra.Light.Admin programon belül a Beállítások/Rendszer menüpontban Bruttó.Egységár.Megadás.alapértelmezett rendszerváltozó értékét kell módosítania. Ezzel szabályozni tudja, hogy új bizonylat készítésekor a „Bruttó egységár megadás” jelölőnégyzet be legyen –e jelölve
Felvető értékek: Nem : 0 / Igen: 1
Alapértelmezett érték: 0

Számla kiállításakor a Főmenü/Számlakészítés/… számlák menüpontot belül Új bizonylatot választva a Bruttó egységár megadása mező jelölt lesz, a terméksorban az árakat, bruttó értékként fogja a program kezelni.

 

Javítás: Több ízben jelezték utólag, hogy a program időnként elfelejti a felületi beállításokat és a kedvenceket. Akkor fordult elő, ha két, vagy több kliens ugyanazzal a felhasználóval jelentkezett be, és több kliensben változtatott a beállításokon. Mostantól a különböző beállítások mentése zavartalanul megtörténik, azonos beállítás módosítása esetén az utolsó marad meg. Hiba nem keletkezik.

Visszalépés a CCL verziók és változás naplók oldalra

Top