KERESÉS

Menu

Vevő adatai és egyéb Fejléc adatok

Print Friendly, PDF & Email

szla_vevo1

A vevő számlához rögzíthető adatai a Vevőnév és Számlázási cím adatokból, és ha szükséges a Vevő azonosítókból és a vevővel való kapcsolatfelvételhez szükséges Kommunikációs adatokból állhat.

Szállítási név és cím adatok

A Szállítási cím és Vevőnév megadásához alapvetően rendelkezésre áll a Partner törzsből történő kiválasztás.

A kiválasztáshoz két lehetőség is rendelkezésre áll, az egyik az első szla_vevo2 ikonra kattintva (vagy F9) név szerinti tallózással, és a másik a második szla_vevo2  ikonra kattintva (vagy Shift + F9) kiválasztott azonosító szerinti tallózással.

Ha Partner törzsben nem szereplő vevő részére készül számla, és a vevőt egyben fel kell venni partner törzsbe is, akkor a szla_vevo3 ikonra kattintva megnyílik a partner adatbeviteli ablak, ahova a vevő adatai a Partnerek pontban leírt módon megadhatók, és a rögzítéssel együtt a számlára is rákerülnek.

A szla_vevo4 ikon hatására a a számlára hibásan kiválasztott partner adatai a számláról törlődnek.

Vevő azonosítók

A Vevő azonosítók fül alatti lapra, ha szükséges, a vevő azonosító adatai rögzíthetők.

vevo_azon_1

Az ablakot megnyitva, ha a Partner részére a partnertörzsben vannak nyilvántartva adószámok, akkor azok automatikusan betöltődnek. Ha nincs betöltött adószám akkor itt pótolható.

Egyéb partner azonosítók, mint például a Jövedéki engedély szám, egy-egy sor felhasználásával megadható, vagy ha törzsadatként tárolva van a partnerhez, akkor kiválasztható. A program alapban felajánlja a NyomtatandóNY” beállítást, ami törölhető.

Kommunikációs csatornák

A Kommunikációs csatornák fül alatti lap alapállapotban üres.

A lapon szükség esetén felsorolhatók a vevőre vonatkozó elérési adatok.

komm_1

Hasonlóan a Vevő azonosítók fül alatti laphoz a program itt is alapban felajánlja a NyomtatandóNY” beállítást.

Fejléc adatok

Új számlakészítést indítva a Fejléchez tartozó beállítások egy része és több mező automatikusan feltöltődik.

fejlec_1

Előlegszámla beállítást alkalmazva a program a kiállításra kerülő számlát előlegszámlaként kezeli.

Az E-számla beállításnak jelenleg csak emlékeztető jelentősége van, a beállítás nem indít el semmilyen folyamatot.

A Folyamatos teljesítés beállítás az állományi beállítástól függően már vagy be van állítva, vagy beállítható/törölhető a beállítás, vagy nem változtatható a beállítás.

A Pénzforgalmi elszámolás beállítást a program felajánlja, ha az adóév létrehozásakor be lett állítva.

Beállítva a Bruttó egységár megadást, a program a tételsorhoz megadott egységárból számolja vissza a nettó és áfa értékeket.

A Bankszámlaszám és a Pénznem mezők a Számlaállomány paraméterezése alapján feltöltődnek, és nem változtathatók.

A Pénznem mező alatti öt mezőben (Számlaérték, Fizetve, Nettó, ÁFA és Kerekítés) a program jelenít meg számított adatokat.

Az Árfolyam mezők HUF-os számlatömb esetén automatikusan töltődnek fel, és nem változtathatók. Ha a kiválasztott számlatömb nem HUF-os, akkor a mezők módosíthatók. Ha van a devizához a Deviza árfolyamok pontban dokumentált módon árfolyam nyilvántartás, akkor a program a mezőkbe felajánlja a megfelelő árfolyamot, és ha nincs, akkor az árfolyam mezőkbe a megfelelő árfolyam adatok beírhatók.

A Fizetési mód mezőbe,

  • ha a számlatömbhöz Kizárólagos fizetési mód van rögzítve, akkor azt betölti a program, és nem módosítható,
  • ha nincs rögzítve Kizárólagos fizetési mód, akkor a program felajánlja a kiválasztott partnerhez tartozó fizetési módot, vagy
  • ha a számlához a vevő megadása egyedileg történik és nem partner törzsből kiválasztva, akkor a program az alapértelmezett fizetési módot ajánlja fel.

Az Ügyletkód mezőbe a program felajánlja a számlatömbhöz rögzített alapértelmezett ügyletkódot.

Az Idegen nyelv mezőbe lenyitható menüből lehet választani idegen nyelvek közül, vagy ha a partner törzsadat állományból kiválasztott, és a partnerhez rögzítve van magyar nyelvtől eltérő nyelv, akkor a mezőbe a program azt ajánlja fel.

A Kedvezmény mezőbe megadható egy százalék adat, amit a számla tételsorainak kiállításakor minden tételsorhoz felajánl a program.

Ha a számlatömbhöz történt állandó Fejléc/Lábléc Megjegyzés rögzítés, akkor azt a program a Tételek fül melletti Megjegyzés fül alatti lapon felajánlja, ami módosítható, vagy további Fejléc és Lábléc adatok rögzíthetők.

lablec_1

Ha a számlához van kiválasztva idegen nyelv, akkor az Idegen nyelv fül alatti lap tartalmára ugyanaz vonatkozik.

Top