KERESÉS

Menu

Jóváírás

Print Friendly, PDF & Email

A számlakészítés adatbeviteli ablakban az Import/Jóváírás… menü hatására megnyílik a jelen dokumentáció a  Kigyűjtött tételek csoportosítása pontban leírt módszerrel előállított Számlatételek kereső ablak. Az ablak a leírt módon a célnak megfelelően tovább módosítható, szerkeszthető.

jovairas_1

Az ablakban alapbeállítás a Partnernév, és azon belül Bizonylatszám csoportosítás.

Az ablakban lehet szűrőbeállítások segítségével a jóváírandó számla tételt, vagy tételeket kiválasztani. Egyszerre csak egy jóváírandó tétel választható.

Példaként legyen szükség a Vásárló Péter vevő részére kiállított N-7/16 Bizonylatszámmal kiállított számla egy vagy több tételével kapcsolatos jóváírásra.

Beírva a Bizonylatszám szűrő mezőbe a bizonylatszámot, a Frissít hatására az ablakba + előjellel kigyűjti a program a Vevőt jovairas_2, akinek a részére ki lett állítva az N-7/16 számla.

A Partnernév előtti + jelre kattintva, a + jel átvált jelre, és megjelenik + előjellel a keresett számla.

jovairas_3

A Bizonylatszám előtti + jelre kattintva, a + jel átvált jelre, és megjeleníti a program a számlához tartozó tételsorokat.

A minta ábrán ez az állapot látható.

Az ablakban kijelölve azt a tételsort, amelyikkel kapcsolatban jóváírás szükséges, OK hatására, vagy a tételsorra duplán kattintva a jóváírandó tétel adatait figyelembe véve, a program létrehozz az Új számla adatbeviteli ablakba a jóváíró számla adatait.

Ha a vevő részére további tétel, vagy tételek jóváírása is szükséges, ami akár egy másik számlán kiállított tétel is lehet, akkor újabb Jóváírás keresést indítva folytatható, tehát egy számlán több jóváíró tétel is lehet, vagy egyéb, nem jóváíró tételek is lehetnek.

A jóváírás tételek szerkesztésre megnyithatók.

A nyomtatásban minden jóváírás tételsorhoz a program megjeleníti, hogy melyik számla (Bizonylatszám) hanyadik tételsorával kapcsolatos.

Top