KERESÉS

Menu

Az elkészített számla ellenőrzése és véglegesítése

Print Friendly, PDF & Email

A kiállított számla rögzíthető, mint előkészített számla, és megtekinthető, hogy milyen lenne a végleges rögzítés hatására készítendő nyomtatott számla.

A Számla adatbeviteli ablak alsó keretében található az előkészített vagy végleges rögzítés beállítására szolgáló mező, a számla nyomtatási képének megjelenítésére szolgáló gomb és a végleges nyomtatással kapcsolatos egyéb beállítások.

423_1

A Véglegesítés beállítást üresen hagyva, a számla előkészített számlaként rögzíthető, és később újra megnyitva, még módosítható, vagy kijelölve az Előkészített számlák kereső ablakban, feltétel nélkül törölhető

A Formátum mezőbe jelenleg csak egy formátum kiválasztására van lehetőség, amit a program felajánl.

A Nyomtató mezőbe a program felajánlja az alapértelmezett nyomtatót de lenyitható menüből választható számítógépről elérhető más nyomtató.

A Példányszám mezőbe a program felajánlja 2 példányban nyomtatást, ami átállítható. Ha megtörténik az átállítás, akkor a program az első nyomtatás után, a következő nyomtatásokhoz, már az átállított példányszámot ajánlja fel.

A Nyomtatási kép gomb hatására a program a képernyőn megjeleníti a már megadott adatok alapján a nyomtatható számlát. (Előfordulhat, hogy a számlához megadott adatok, még nem tennék lehetővé a számla végleges nyomtatását, de a nyomtatási kép már megjeleníthető, mert a program a nyomtatási kép megjelenítéséhez nem hajt végre minden olyan ellenőrzést, amit a végleges rögzítéshez végrehajtana.)

A  423_2 Beállítások gomb hatására választható három menü közül jelenleg a  Nyomtató hozzárendelése nyomtatványhoz menünek, illetve műveletnek lehet jelentősége, és akkor, ha a számlához állandó jelleggel az alapértelmezett nyomtatótól eltérő módon egy másik nyomtatót kell használni. Ebben az esetben, kiválasztva az alapértelmezett nyomtatótól eltérő nyomtatót, a 423_2 / Nyomtató hozzárendelése nyomtatványhoz menüre kattintás hatására a program megjegyzi a hozzárendelést.

Ha az így létrehozott hozzárendelésen változtatni kell, akkor az a 423_2 /Hozzárendelések karbantartása menüpont hatására megnyíló ablakban módosítható a lenyitható Nyomtató mezőből másik nyomtatót választva.

 

423_3

A Véglegesítés beállítással végrehajtott rögzítés után a program elvégzi a szükséges ellenőrzéseket, és ha a számlát elfogadhatónak állapítja meg a véglegesítésre, véglegesíti.

A Véglegesített számlák kereső ablakban az Előkészített számlák kereső ablakhoz képest művelet indítására van lehetőség.

423_4

A Nézet művelet hatására képernyőn megtekinthető az ablakban kijelölt számla.

A Mentés művelet hatására megnyílik egy Mentés másként ablak, a Fájlnév mezőbe felajánlva a kijelölt számla bizonylatszámát, a bizonylatszámban talált „/” per jelet „_” alul húzás karakterre cserélve, és a nyomtatott számla PDF formátumban kiválasztott mappába menthető.

A 423_5 Kiegyenlítések ikon hatására kijelölt számlához megnyílik egy Számlakiegyenlítés ablak

Az 423_6 Érvénytelenítés ikon hatására a kijelölt számlára érvénytelenítés indítható.

Top