KERESÉS

Menu

NAV ellenőrzéshez adatszolgáltatás

Print Friendly, PDF & Email

A Nemzeti Adó és Vámhivatal az ellenőrzései során a CCL programmal az általa meghatározott időszakban a kiállított számlákról NGM rendeletben előírt szerkezetben és adattartalommal, adatszolgáltatást kérhet.

Az adatszolgáltatás a Főmenü/Számlakészítés/Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás menüpont hatására megnyíló ablakból indítva teljesíthető.

nav_2

A NAV ellenőrzés alkalmával ellenőrzésre kért számlák behatárolása a Számlatömbök előtti mezők jelölésével, valamint Időszak és Sorszám tartomány beállításával végezhető.

A Beállítások gomb hatására megnyíló ablakba a Kisadózó/Egyéni vállalkozó részéről kell adatokat rögzíteni.

nav_1

A  gomb hatására generálódó üres Dátum mezőbe kell megadni, hogy mikortól Kisadózó vagy Egyéni vállalkozó, és a megfelelő oszlopot jelölve rögzíteni kell a fejléc szerinti adatokat.

Ha a Beállítások ablakban rögzített bármely adatban a CCL program használata során változás következik be, akkor azt idősorrendben az új adatokat megadva új sorba kell rögzíteni.

Az Export könyvtár mezőbe beírással, vagy tallózással lehet a cél mappát megadni, ahova az adatszolgáltatás fájljait helyezze a program.

Az Indít gomb hatására megtörténik a beállítások szerinti számlák exportja.

Az exportált számlákat a program az ablakba a Frissít gomb hatására kigyűjti.

 

Top