KERESÉS

Menu

A program indítása

Print Friendly, PDF & Email

Ha a CCL program telepítése egycéges rendszerben történt, akkor a Cobra.Light.exe programot indítva, az alábbi Kiválasztás: Adatbázis kapcsolatok ablak nyílik meg.

inditas_1

Alap telepítés után az ábrán látható két adatbázis közül lehet választani.

Bármelyik sort megnyitva, a Megnevezés tetszés szerint megváltoztatható, például a CobraLightDEMO Megnevezés átírható DEMO Kft. névre. A Szerver meghatározása .\CobraLight és az Adatbázis neve CobraLight és CobraLightDEMO a CCL programmal nem módosítható.

Mindkét adatbázisba belépéshez a bejelentkezési Név is és a Jelszó is „cobra”.

Az ablakban a felsorolt adatbázis sorok fölötti üres sor AutoSzűrő sor (leírása) ami többcéges telepítés esetén a kiválasztást segíti.

Megnyitva egy adott céghez tartozó adatbázis sort, megtekinthető az SQL szerver és az adatbázis eléréséhez beállított paraméterezés.

inditas_2

A telepítést követően a létrehozott adatbázisokhoz beállítja a program az Egyfelhasználós üzemmódot, ami azt jelenti, hogy az adatbázis kapcsolatot választva, a program automatikusnak tekinti a Beépített alapértelmezett cobra felhasználónevet és a cobra jelszót.

Több felhasználós alkalmazásban az Egyfelhasználós beállítás adatbázisonként törölhető és a rendszergazda feladata az alapértelmezett bejelentkezés megváltoztatása, és a felhasználók részére szükséges jogosultságokkal bejelentkezési lehetőség biztosítása.

Titkosított kapcsolat beállítás külső szerver esetén lehet indokolt. A beállítás mellett SSL titkosítást alkalmaz a rendszer.

Ha törölve van az Egyfelhasználós üzemmód, akkor az adatbázist választva megnyílik a Bejelentkezés ablak a Név és Jelszó megadásához.

inditas_3

Az OK hatására a program azzal az adatbázissal hozza létre a kapcsolatot, amelyik adatbázison van a kijelölés.

Top