KERESÉS

Menu

Alapbeállítások menüpontjai

Print Friendly, PDF & Email

Működés/Kezelés

Az ablak a CCL program telepítését követően az alapbeállításokat tartalmazza, ami a címszavak és beállított paraméterek alapján többségükben egyértelmű.

alapbeall_1

Alapértelmezett szűrés beállítás azokban a kereső ablakokban, ahol adott mezőbe szöveg/szövegtöredéket szűréshez lehet megadni, a program az itt beállított kiválasztást ajánlja fel, mint alapértelmezett beállítást.

A Téma mezőbe választható szín és hangulati elemek hatásáról bővebb leírás itt olvasható.

Az Alaphelyzet gomb hatására visszaállíthatók a telepítés utáni beállítások.

Működés/Nyomtatók

A CCL program telepítése után a program beállítja a számítógéphez tartozó alapértelmezett nyomtatót a Rendszer-nyomtató mezőbe is, és a Bizonylat-nyomtató mezőbe is, ami átállítható.

alapbeall_2

Működés/Rendszer

A menüpont hatására megnyíló ablak tartalmazza a lehetséges rendszerbeállításokat, ami első soron rendszergazdai terület.

Az ablak első sora AutoSzűrő sor, ami a gyors kiválasztást segíti.

Az ablak bármelyik tételsorát megnyitva, pontos leírást jelenít meg a program a beállítási lehetőségekről és az azokhoz tartozó értékbeállításokról.

Működés/Általános

A menüpont hatására megnyíló ablakban alapbeállítása a mintán látható.

alapbeall_3

Az Indítókép megjelenítése beállítás a program indításakor egy nagyon rövid ideig tartó ablak megjelenítését eredményezi, ahol a program nagyméretű ikonja, neve, verziókódja és a betöltési folyamat állapota látható. Ha a beállítás törlésre kerül, akkor az indításkor a program az ablak megjelenítését átlépi.

alapbeall_4

Indítás a Kedvencek menüvel beállítás hatására a CCL programot indítva nem a Főmenüt megnyitva indul, hanem a Kedvencek menü nyitásával.

A Frissítések automatikus keresése beállítás hatására, ha a géphez van közvetlen internetkapcsolat, akkor a program főablak alsó keretében a Verzió kód előtt felkiáltójellel jelzi, ha van letölthető új verzió

Adatbázis kapcsolatok

A menüpont hatására megnyíló ablak azonos a A CCL program indításakor megnyíló Adatbázis kapcsolat kereső ablak tartalmával. Eltérés annyi, hogy az ablakhoz nem tartozik OK és Mégsem gomb.

Az ablakban a feleslegessé vált adatbázis kapcsolat tételsora törölhető, kiválasztott tételsor megnyitható, a megnyitott ablakban a Megnevezés módosítható, és Új adatbázis kapcsolat létrehozásához az adatok rögzíthetők.

Új adatbázis kapcsolatot létrehozva, vagy már rögzített kapcsolat tételsorát megnyitva, az adatbeviteli ablakban a Kapcsolat tesztelése gomb hatására ellenőrzi a program a rögzített adatok helyességét, és a kapcsolat létrehozásának lehetőségét, továbbá megjeleníti a teszt eredményét.

Top