KERESÉS

Menu

CCL program telepítése

Print Friendly, PDF & Email

A CobraContoLight program használatához a telepítő létrehoz a számítógépen

  • egy SQLEXPRESS2014 szervert CobraLight néven,
  • egy éles és egy DEMO adatok tárolására alkalmas SQL adatbázist CobraLight, és CobraLightDEMO néven, valamint
  • a feladatok végzéséhez szükséges programkönyvtárt.

A telepítésre kerülő SQL szerver helye a Program Files könyvtárba létrehozott Microsoft SQL Server könyvtár. (A szerverre való hivatkozás a későbbiekben a .\CobraLight néven történhet.)

A szerverhez a telepítővel létrehozandó CobraLightDEMO egy korlátozott tételszám felvételezésére alkalmas teszt adatbázis, és a CobraLight egy éles licenc jogosultsággal feltölthető adatbázis.

(A CobraLightDEMO adatbázist a telepítő minta adatokkal hozza létre.)

A telepítő azért hoz létre egy DEMO adatbázist is, hogy az első lépéseket, esetleg további mintaadatok felvételét, (tehát a program kipróbálását) ne az éles adatbázisban kelljen végezni, amivel esetleg hibás helyrehozhatatlan adatok kerülnének az adatbázisba. Fontos, hogy az éles adatbázisba a szükséges előkészítési munkák végzése és a számlakészítés hibamentesen történjen.

A telepítő a programkönyvtár létrehozását a a C:\Program Files\CobraContoLight könyvtárba ajánlja fel, ami a telepítés során tetszés szerint megváltoztatható, és tetszés szerint más mappa adható meg, ahova települjenek a működtetéshez szükséges programok és fájlok.

Kiegészítésként felajánl a telepítő ikonelhelyezést az Asztalon, meg a Gyorsindítás eszköztáron, valamint a Start menübe a CobraContoLight mappa elhelyezését.

Top