KERESÉS

Menu

Raktárak létrehozása

Print Friendly, PDF & Email

A raktárak kialakítása és paraméterezése a Készletkezelés / Karbantartás / Raktárak menüpont alatt történik. A raktárak nem adóévekhez kötődő objektumok, évnyitáskor nem kell ezeket újra létrehozni. Új raktár felvételét az Új adat gombbal kezdhetjük, meglévőt módosításra megnyitni pedig a Megnyitás gombbal. Törölni csak olyan raktárat lehetséges, melybe nem történt bizonylatrögzítés.

Raktárak létrehozása
Egy raktár alá tartoznak az adóévekhez tartozó bizonylattömbök, ezekből évente természetesen újat kell nyitni:

Raktárak létrehozása 2

A raktár fejadatai közt szerepel a címe, GLN száma és esetlegesen a raktár zárolási dátuma, mely elé a rendszer nem enged mozgást véglegesíteni. A Termékkartonok újraszámítása funkció abban az esetben hasznos ha az Adóéveknél megváltoztatjuk a Készlet értékelési módot. Az újraszámítás lefuttatása után a program az új készletértékelési mód szerint számolt átlagáron fogja készleteinket nyilvántartani.
Egy adóévhez raktáranként 1 raktári mozgás tömb és egy szállítólevél tömb tartozik, melyeknek állományjeleit megadhatjuk. Új tömb létrehozásánál kötelező megadni, mely adóévhez fog tartozni:

Raktárak létrehozása 3

További opció:

  • Lezárt: bejelölése után nem enged a rendszer új bizonylatot rögzíteni az adott raktár adott adóévében

A fejléc és lábléc megjegyzések a megfelelő bizonylatokra töltődnek rá (Kiadási bizonylatból generált Szállítólevél esetén a Kiadási bizonylatét viszi tovább), melyeket persze a konkrét bizonylat elkészítése közben módosíthatunk vagy akár törölhetünk is.

Ha létrehoztuk az új Raktárt és szeretnénk, hogy a Számlakészítés is hatással legyen a raktárban tárolt készleteink mennyiségére, akkor a számlatömb(ök)höz is hozzá kell rendelni az itt olvasható módon.

Top