KERESÉS

Menu

Saját cég adatai

Print Friendly, PDF & Email

Törzsadatok/Cég/Cég menüpont hatására megnyíló ablakban kell megadni a saját cég adatait.

sajatceg_1

A program a kiállított számlához és egyéb számlának nem minősülő bizonylatokhoz, az itt rögzített cím és adószám adatok alapján generálja a saját (szállító) cégre megjelenítendő adatokat.

Az adatokat rögzítés előtt a fenti minta szerint kell megadni.

Saját cég Név adatok

A Rövid név mező kitöltése kötelező, és ha nincs kitöltve a Név a bizonylaton mező, akkor a bizonylatra a program a Rövid név mező tartalmát nyomtatja.

A Teljes név mezőbe rögzített cégmegnevezést a program bizonylat kiállítás során nem használja fel.

Valódi cím

A Valódi cím/Utca, hsz. mezőbe közvetlenül adat nem rögzíthető. A Valódi cím adataiból jön létre a számlán a szállítói cím, és az Utca Hsz. mező tartalmát a Közterület neve, Jellege, Száma, Épület, Lépcsőház, Emelet és Ajtó mezőkbe rögzített adatokból hozza létre a program.

Ezek az adatok a számla kiállítása során már nem változtathatók meg, ezért, ha az adatokban bármilyen változás következik be, azt a változást követő első számla kiállítása előtt ebben az ablakban kell átvezetni.

Bankszámlák

A számlán szerepeltethető saját cég adatok közé sorolandó a cég Bankszámlaszáma, amit számlatömbhöz az itt leírt módon lehet kapcsolni.

A cég bankszámlaszámai a Törzsadatok/Cég/Bankszámlaszámok menüpont hatására megnyíló ablakba rögzíthetők.

sajatceg_2

Egy-egy számlaszám felvételéhez az adatokat az Új adat művelet hatására megnyíló ablakban kell megadni.

A Megnevezés szabadon választott, a Bank neve és a Deviza lenyíló menüből választható.

Egyéb saját cég adatok

Az ablak Kommunikáció és Levelezési cím részében a partnerekkel történő kapcsolattartáshoz rögzíthetők adatok.

Ha jelölve van az Azonos a valódi címmel egykarakteres mező, akkor a program a Levelezési címet automatikusan generálja.

A céggel történő kommunikációs lehetőségek soronként rögzíthetők a Kommunikáció részben.

A Típus mezőbe kiválasztással kell megadni a kommunikációs csatorna nevét, és az Érték mezőbe a kapcsolat létrehozásához használható adatot. Például az E-mail megnevezéshez az e-mail címet.

Ha az alapállapotban választható kommunikációs csatornákon túl további kommunikációs csatorna típus és adat rögzítésére lenne szükség, akkor a műveleti sorban látható  Karbantartás ikon hatására

sajatceg_3

megnyílik a Kommunikációs csatornák ablak, ahol új Kommunikációs csatorna Típus rögzíthető, ami a rögzítés után kiválasztható.

Kommunikációs csatornák

A program telepítését követően a Törzsadatok/Cég/Kommunikációs csatornák menüpont hatására megnyitható ablak tartalmazza a legalapvetőbb kommunikációs csatornák (Típusok) megnevezéseit, ami a program használata során módosítható és bővíthető.

sajatceg_4

Top