KERESÉS

Menu

Cobra.Light.DBCreator

Print Friendly, PDF & Email

Ha a CCL programmal ugyanazon a számítógépen több cég részére is történik számlázás, akkor az egycéges telepítést követően a telepített szerverhez minden cég részére önálló adatbázist lehet létrehozni.

Egy-egy céghez új adatbázist a telepített programkönyvtárban található Cobra.Light.DbCreator.exe programot indítva az alábbi módon lehet létrehozni.

db_1

Az eddigiekben leírt telepítés folytatásaként az Alapértelmezett beállítást változatlanul hagyva kell az új adatbázis létrehozást folytatni.

A Szakértői mód alkalmazása abban az esetben szükséges, ha a számítógépről elérhető adatbázis-kiszolgáló (SQL szerver) nem a „.\CobraLight”.

A Tovább gomb hatására megnyíló ablakban a létrehozandó egyedi Adatbázis név szabadon választott.

A Cég rövid neve mezőbe megadott névnek szintén egyedinek kell lenni.

db_2

Az ablakban a program alapállapotként felajánlja a létrehozandó cég regisztrálását a CCL programba, ami azt jelenti, hogy a CobraLight.exe program következő indításakor, a Kiválasztás ablakban megjelenik, mint választható Adatbázis kapcsolat.

A létrehozott Adatbázis kapcsolatot a program Egyfelhasználós üzemmódra állítja (Bővebben az egyfelhasználós üzemmódról a Program indítása részben).

A Cég rövid nevét az adatbázis létrehozásakor bejegyzi a program Törzsadatok/Saját cég adatok Rövid Név mezőbe.

A Tovább gomb hatására a program ablakot jelenít meg a megadott adatok ellenőrzéséhez, ahonnan lehetőség van javítási céllal visszalépésre.

db_3

A Létrehozás gomb hatására az új adatbázis és a beállítás szerinti bejegyzések létrejönnek.

Top