KERESÉS

Menu

Számlázó program bejelentése

Print Friendly, PDF & Email

Bejelentési kötelezettség

A program fő eleme a számlázás, és számlázó programot használó adózó részére a vonatkozó rendelet bejelentési kötelezettséget ír elő.

A bejelentési kötelezettséghez a szükséges adatokat a programhasználati jogosultság vásárlásakor rögzített adatok biztosítják.

Ha megtörtént

  • a saját cég adatok rögzítése a Saját cég adatai pontban dokumentált módon,
  • és a jogos használatot biztosító licenccel a program éles felhasználásra állítása az Éles licenc betöltése és aktiválása pontban dokumentált módon,

akkor a program használata során a bejelentéshez szükséges adatok megtekinthetők a CCL rendszer Súgó lapján a Névjegy ablakban, valamint a Licencek menüpont hatására megnyíló ablakból a licenc fájlt megnyitva.

Bejelentési kötelezettség

Az ablakokban megjelenő adatok segítségével a bejelentési kötelezettség teljesíthető.

A bejelentéshez szükséges fájl előállítható a CCL programot indítva a Törzsadatok/Adóhatósági kapcsolat/Számlázó program bejelentése menüpont hatására megnyíló ablakból exportálva.

A megnyíló ablakban a program a bejelentést indító Ügyintéző neve és telefonszáma adatokon kívül minden adatot kigyűjt, ami a bejelentéshez szükséges.

 

A Programhasználat kezdete dátumot a program a Program beszerzés dátumra állítja, ami átírható, ha egy későbbi időpontban történt az éles használatbavétel.

A szükséges kiegészítést elvégezve, és az Állomány mezőbe beállítva, hogy hova történjen az exportálás, a program létrehozza a bejelentéshez szükséges fájlt.

Az ÁNYK programot indítva és megnyitva az exportált XML fájlt a Bejelentés előírásnak megfelelően továbbítható.

Top