KERESÉS

Menu

Szállítólevél készítése

Print Friendly, PDF & Email

A szállítólevelek készítése a Készletkezelés modul Szállítólevelek menüpontjában történik. A létrehozás elvégezhető az Előkészített szállítólevelek, továbbá a Véglegesített szállítólevelek menüpontból indítva is. Tényleges készletváltozás a szállítólevél véglegesítésével (nyomtatásával) hajtódik végre, méghozzá úgy, hogy a rendszer minden véglegesített szállítólevél “mögé” egy raktári kiadási bizonylatot készít automatikusan.

A rögzítés megkezdése

A szállítólevél tallózó ablakban a kívánt raktár és adóév kiválasztása után az Új adat gombra kattintva jelenik meg a szállítólevél ablaka.

Szállítólevél

Kötelező adatok

A szállítólevél elkészítéséhez és véglegesítéséhez beállítástól függően 5-6 alapadat megadása kötelező:

  • A címzett kiválasztása, ahova szállításra kerül a termék.
  • Megnevezés mezőben a szállítólevél megnevezése (szabadon meghatározható)
  • A Tételek fülön a kiszállítandó termékek
  • A Mozgás dátum megadása szintén kötelező, azonban ezt az alapértelmezett rendszer dátummal automatikusan feltölti a program, természetesen módosítható.

Szállítólevél 2

Minden termékhez definiált megjegyzés is automatikusan beemelésre kerül a Tétel megjegyzés szekcióba és a nyomtatott bizonylaton is megjelenik, fenti képernyőn az “500 mg”.

A kötelező adatok mellett minden szállítólevélre felvihető a fejléc és lábléc megjegyzés a Megjegyzés fülön.

A nyomtatási formátum kiválasztása után Nyomtatási kép gombra kattintva megtekinthetjük a kinyomtatandó bizonylat előképét.

Szállítólevél 3

Felrakodási hely és szállítási cím

A Szállítólevél nem csak a cégadatoknál rögzített alapadatokat, hanem az adott raktárnál megadott címet is feltünteti a bizonylaton, mint Felrakodási hely. Amennyiben eltér vevőnk számlázási és szállítási címe, a Címzettnél a szállítási címet, a Vevőnél azt válasszuk ki akinek a megbízásából készül a szállítólevél:

Szállítólevél 4

Véglegesítés

Amennyiben a Véglegesítéssel opció jelölve van, az OKgomb megnyomása után elindul a véglegesítés és a nyomtatás folyamata: megtörténik a készletmozgás, generálódik egy pdf példány a bizonylatból és nyomtatásra kerül:

Szállítólevél 5

A Nyomtatás nélkül lehetőséget is választjuk a véglegesítéskor, ekkor is megtörténik a pdf fájl generálása és csatolása, de valódi papíralapú nyomtatvány nem készül:

Szállítólevél 6

Lehetőség van a bizonylat újranyomtatására is a További műveletek – Bizonylat újranyomtatása opcióval:

Szállítólevél 7

A kapcsolódó kiadási bizonylat

A szállítólevél által létrehozott raktári kiadási bizonylatot megtaláljuk a Véglegesített raktári mozgások menüpont alatt a raktár és az adóév kiválasztása után. A kiadás megnevezése megegyezik a szállítólevél megnevezésével, a Hivatkozás mezőben pedig a szállítólevél számát látjuk. Az ilyen módon létrejött kiadási bizonylatok nem rendelkeznek önálló bizonylatszámmal, a program a Nézet gomb megnyomása után a szállítólevél pdf csatolmányát nyitja meg:

Szállítólevél 8

Top