KERESÉS

Menu

Partnerek

Print Friendly, PDF & Email

A vevőkör, és egyéb partnerek adatainak nyilvántartásában lehetőség van a cím és egyéb számlán szerepeltetendő adatokon kívül

  • partnerenként a kapcsolattartást biztosító kommunikációs adatok tárolására,
  • partnerenként általános vagy egyedi partner azonosítok rögzítésére,
  • partnerek kategória csoportokhoz rendelésére, és
  • partnerekkel kapcsolatos egyéb adatok, feljegyzések rögzítésére.

Partnerek kommunikációs adatai

Hasonlóan ahogyan az látható volt a saját cég adatainak rögzítésénél, lehetőség van a partnerek kommunikációs csatornákhoz tartozó adatainak rögzítésére.

Partner adatok tárolása törzsadatként

A partnerekhez tartozó adatok rögzítése és törzsadatként tárolása a Főmenü/Partnerek/Partnerek menüpont hatására megnyíló ablakban végezhető.

Új partner vagy partnerek adatainak felvételezését az ablakból az Új adat vagy Új adatok sorban művelet hatására megnyíló ablakból lehet indítani.

partnerek_4

 

Ha nincs előírva kötelező partner azonosító, akkor az ablakban a minimálisan kötelező kitöltendő adat rögzítés előtt a Partner maximum 80 karakter hosszú Neve.

2021-től a magánszemélyeknek kiállított számlákat is jelenteni kell az adatszolgáltatásban. Emiatt a programban a partner adatlapon két egymást kizáró jelzés került bevezetésre:
– Természetes személy: bepipálása esetén magánszemélyként kezeljük a vevőt. Emellé nem lehet bepipálni a Rendelkezik adószámmal pipát és adószám sem rögzíthető!

– Rendelkezik adószámmal: belföldi vagy EU (közösségi) adóalany esetén kell bepipálni. Kötelező valamely adószám azonosítót kitölteni! Emellé nem lehet bepipálni a Természetes személy pipát.

A partner részére történő számlakiállításhoz tárolhatók törzsadatként a partner Adószám adatai, Cím adata, és kiválasztható a megfelelő vele szemben alkalmazott Fizetési mód és Árforma.

Az Adószám mező bármelyikébe belépve, a mező jobb végében megjelenik egy  nagyító ikon. Ha a számítógép rendelkezik közvetlen internetkapcsolattal, és mezőbe meg van adva adószám, akkor a program a  ikon hatására ellenőrzi az adószámot, és ha nincs a nyilvántartásban, akkor azt jelzi, ha viszont létező, akkor megjeleníti az adószámhoz tartozó fő adatokat.

A Cím adatok megadására itt is érvényes a (Saját cég adatai) cím összeállítására vonatkozó leírás.

Ha a partner részére kiállításra kerülő számla tételeihez meg kell jeleníteni a partner által alkalmazott termék kódokat, akkor kiválasztható a partnerhez tartozó Termékazonosító megnevezése.

A Termékdíj ügyletkód mezőbe akkor kerülhet adat, ha a CCL programot számlakészítésre alkalmazó felhasználó termékdíjköteles termékről is állít ki számlát, és az adott partner vonatkozásában a partnerrel kötött egyedi szerződés határozza meg a két cég közötti pénzügyi státuszkódot, más néven ügyletkódot, ami eltér a számlát kiállító cégre alapállapotban jellemző pénzügyi státuszkódtól.

A kiállításra kerülő számlán a Termékdíj ügyletkód fogja képezni a termékdíjas tételhez tartozó termékdíj kód 4. és 5. karakterét.

A Deviza mezőbe kiválasztott devizanem információ, hogy a partner részére általában milyen devizanemben lesz számlakiállítás. A mezőbe nem kötelező devizanemet választani.

A Nyelv mezőbe kiválasztott nyelvhez igazodva fogja a program kiállítani a partner részére nyomtatásra kerülő bizonylatokat. A mezőbe a program alapban felajánlja a magyar nyelvet, ami szükség esetén másik aktív nyelvre cserélhető.

A Pénzforgalmi elszámolású mezőbe információként jelölhető, ha a partner az ÁFA tv. által biztosított módon a pénzforgalmi elszámolást alkalmazza.

Az Azonosítók és a Kommunikáció fül alatti lapra felvehetők a partner azonosítói, illetve a partnerrel lehetséges kommunikációs adatok. Mindkét ablakban Típus mezőbe az azonosító, illetve a kommunikáció megnevezése kiválasztással történhet, és az érték megadása beírással.

A Kategóriák fül alatti lapra a partner besorolásához, csoportosításához tartozó kategória megnevezések választhatók ki.

A Megjegyzés fül alatti lap szabad felhasználású. A partnerrel kapcsolatos bármilyen szükséges feljegyzés és egyéb adat rögzíthető

Top